Menu

Verzenden en ontvangen


Over ons

Verzenden en ontvangen

Welkom op mijn blog over verzenden. Een erg interessant onderwerp, omdat er vele partijen komen kijken bij dit proces. De verzender, transporter en ontvanger zijn de drie die er vrijwel altijd zijn. Toch zit er veel meer achter. Die logica en al het denkwerk is vooral erg interessant. Ook omdat er meerdere manieren bestaan voor het versturen van een pakje. Er zijn verschillende transportbedrijven die allemaal een andere manier van werken hebben. Alle kleine dingen zoals postzegels, gewichten en afstanden vind ik vooral erg interessant. Er zijn namelijk genoeg uitdagingen te verzinnen in dit hele proces. Mijn blog gaat over alles wat met verzenden te maken heeft. Veel leesplezier!

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Maak het verschil met concurrenten via professionele brievenbusdozen!
28 april 2020

De charme van brievenbusdozen Als ondernemer, zzp'

Papieren draagtassen
1 oktober 2018

Te veel plastic Plastic tassen worden in de winkel

Maak het verschil met concurrenten via professionele brievenbusdozen!

De charme van brievenbusdozen

Als ondernemer, zzp'er of winkelier ontkom je niet aan het verzenden van pakketten en dozen. Klanten doen online bestellingen, die natuurlijk zo snel mogelijk en in goede orde verzonden en door de klant ontvangen moeten worden. Om deze reden is het erg belangrijk om, zeker als je veel zendingen regelt, te zorgen voor een goede voorraad verpakkingsmateriaal, grotere dozen en brievenbusdozen. Met name de laatste doossoort, de brievenbusdoos, is een goede keuze als je je met jouw onderneming wilt onderscheiden van concurrenten. Maar hoe doe je dat? Waarom kun je juist met het gebruik van een brievenbusdoos het verschil maken met de concurrentie?

De perfecte verpakking voor elke ondernemer

De brievenbusdoos heeft enkele zeer interessante voordelen voor handelaren, zzp'ers en ondernemers. In de eerste plaats is een van de grote pluspunten van de brievenbusdoos het handzame formaat. Brievenbusdozen passen gewoon door de brievenbus heen. Daarom zijn ze aanzienlijk voordeliger in de verzendkosten dan pakketten, die natuurlijk aan de deur of bij een magazijn moeten worden afgeleverd. Heb je voornamelijk kleine kledingstukken (denk aan boxershorts en vrouwenondergoed), kleine elektronische onderdelen, boeken of soortgelijke producten in de verkoop, dan kan het standaard gebruik van een brievenbusdoos je jaarlijks een aanzienlijke bezuiniging op de bedrijfskosten opleveren. Een tweede voordeel van verpakkingen die door de brievenbus passen, is de veel efficiëntere, gestroomlijnde bezorging die hierdoor mogelijk wordt. De ontvanger hoeft immers niet per se thuis, op kantoor of waar dan ook te zijn, om de zending in ontvangst te nemen. Dat scheelt een wachttijd, ontlast de pakketbezorger en zorgt voor meer tevredenheid bij je klantenkring. Ten derde is een brievendoos of brievenbusdoos ideaal, omdat je dit verpakkingsmateriaal kunt gebruiken om nog wat extra p.r. voor jouw onderneming te maken. Door het afdrukken van jouw opvallende bedrijfslogo, de naam van jouw winkel en/of eventueel een aantrekkelijke reclameslogan op de brievenbusdoos, kun je eenvoudig wat extra reclame maken voor jezelf. De doos wordt namelijk doorgaans door meerdere mensen gezien, waardoor je doelgroepbereik nog groter wordt. De brievenbusdoos gaat door de handen van de postsorteerder, maar ook de postbode en degenen die het pakket eventueel doorgeven aan de ontvanger (zoals collega's, familieleden of huisgenoten) krijgen de verpakking te zien en worden bewust of onbewust met jouw bedrijfsnaam geconfronteerd. En dat blijft uiteindelijk hangen en leidt tot een grotere impact op potentiële klanten.

Een sterke verpakkingssoort

Als pluspunt van de brievenbusdoos kan nog genoemd worden dat deze dozen de inhoud uitstekend beschermen. De brievenbusdoos is compact en sterk. De kans op een beschadigde aflevering is hiermee nagenoeg nihil en daarmee neemt ook het aantal retourzendingen aanzienlijk af. Boxes in Stock BV geeft graag persoonlijk advies!