Menu

Verzenden en ontvangen


Over ons

Verzenden en ontvangen

Welkom op mijn blog over verzenden. Een erg interessant onderwerp, omdat er vele partijen komen kijken bij dit proces. De verzender, transporter en ontvanger zijn de drie die er vrijwel altijd zijn. Toch zit er veel meer achter. Die logica en al het denkwerk is vooral erg interessant. Ook omdat er meerdere manieren bestaan voor het versturen van een pakje. Er zijn verschillende transportbedrijven die allemaal een andere manier van werken hebben. Alle kleine dingen zoals postzegels, gewichten en afstanden vind ik vooral erg interessant. Er zijn namelijk genoeg uitdagingen te verzinnen in dit hele proces. Mijn blog gaat over alles wat met verzenden te maken heeft. Veel leesplezier!

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Maak het verschil met concurrenten via professionele brievenbusdozen!
28 april 2020

De charme van brievenbusdozen Als ondernemer, zzp'

Papieren draagtassen
1 oktober 2018

Te veel plastic Plastic tassen worden in de winkel

Papieren draagtassen

Te veel plastic

Plastic tassen worden in de winkels niet meer zomaar meegegeven aan de klanten. Wil je toch een plastic tasje om je koopwaar, dan zul je deze moeten kopen. Er ontstaat door plastic enorm veel zwerfvuil. Wat te denken van al het plastic afval in de zee. Grondstoffen worden door plasticverbruik verspilt. Papieren draagtassen i.p.v. de plastic tasjes is een veel beter en milieuvriendelijker alternatief.

Plastic afval vermindering

Elk jaar waren er in Nederland ongeveer 3 miljard plastic tasjes in omloop. De meeste tasjes werden na gebruik weggegooid en niet meer hergebruikt. Zo kwam (en komt in mindere mate nog steeds) al dat plastic op den duur in het milieu terecht en ontstond in de zee een plasticsoep. De Europese Unie heeft al haar lidstaten tot de orde geroepen en een verplichting in laten gaan, om zo een vermindering van plastic te bewerkstelligen. Ook Nederland zal moeten voldoen aan deze verplichting. Je merkt dus nu als consument, dat je je eigen tasje bij je moet hebben, om je aankopen in te doen.

Klantvriendelijkheid

Een aantal winkels geeft tegenwoordig uit klantvriendelijkheid gratis papieren draagtassen mee aan haar klanten. Ook zijn er nog winkels waar je tegen betaling van 25 cent, een plastic tasje kunt aanschaffen. De overheid wil, mede door het gebruik van de milieuvriendelijke papieren draagtassen, dat de consument over plastic gebruik gaat nadenken. Er ontstaat een ander gedrag en de consument zal hergebruik meer in overweging nemen.

Dunne plastic tasjes

Levensmiddelen mogen in dunne plastic tasjes verpakt worden wanneer er geen andere manier is om deze levensmiddelen hygiënisch te verpakken. Zulke tasjes zijn dunner dan 0,015 milimeter, dus wordt er weinig plastic gebruikt om de tasjes te maken.

Etenswaren worden zo beschermd tegen eventuele bacteriën. Losse levensmiddelen als broodjes, rauw vlees en gevogelte kunnen niet worden vervoerd in papieren draagtassen omdat er lekvocht kan ontstaan. Ook losse producten als sperciebonen, aardbeien etc. mogen in de dunne variant worden verpakt.

Papieren draagtassen

De papieren draagtas is goedkoop en geeft een bepaalde uitstraling aan een winkel waar deze wordt gebruikt. Meestal zijn deze tassen sterk en kunnen gemaakt zijn van gerecycled papier. De snackbar of de Chinees waar je eten ophaalt, gebruikt vaak deze sterke papieren tassen. De snacks blijven warm en zijn hygiënisch verpakt.

Ook in de wat duurdere dames- of herenkledingzaken zien we de papieren tas steeds meer verschijnen. Zulke tassen worden vaak geaakt in een bedrijf zoals Boxes in Stock BV. Met een bepaalde bedrukking, ziet zo'n tasje er chique en eigentijds uit.

Luxe papieren tasjes

Een lief kraamcadeautje met als inhoud een fraai, luxe kledingstukje voor de baby, is een geweldig geschenk wanneer je dit verpakt in een draagtasje van papier. Er zijn ontzettend veel variaties te koop met een luxe uitstraling. Ook een fles wijn wordt tegenwoordig in een aantrekkelijk, smal papieren tasje cadeau gedaan.